Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chodzi miękkie rozpływające się żółtko i białko ugotowane w całości. Pomysł prosty z połączenia jajka na miękko w skorupce i jajka w koszulce, którego zrobię w moim odczuciu wymaga umiejętności master szefa.
Garnek, nóż do krojenia
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1205
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1205
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
1. Jajka prosto z lodówki wkładam do garnka i zalewam zimną wodą tak, by były przykryte. Gotuję: gdy woda zaczyna wrzeć włączam minutnik na 5 min. 2. W tym czasie myję i kroję pomidora, układam na talerz, polewam oliwą, octem balsamicznym, posypuję szczypiorkiem i bazylią, odrobiną sera grana padano. 3. Wylewam z garnka gorącą wodę i wlewam zimną studząc jajka odrobinę. Wycieram do sucha, delikatnie uderzam jajkiem o deskę, by skorupka popękała i obieram. 4. Jajka kroję na pół, posypuję solą i pieprzem. Smaaaacznego