Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chodzi miękkie rozpływające się żółtko i białko ugotowane w całości. Pomysł prosty z połączenia jajka na miękko w skorupce i jajka w koszulce, którego zrobię w moim odczuciu wymaga umiejętności master szefa.
Garnek, nóż do krojenia
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7493
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2450
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7493
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2450
Składniki
1. Jajka prosto z lodówki wkładam do garnka i zalewam zimną wodą tak, by były przykryte. Gotuję: gdy woda zaczyna wrzeć włączam minutnik na 5 min. 2. W tym czasie myję i kroję pomidora, układam na talerz, polewam oliwą, octem balsamicznym, posypuję szczypiorkiem i bazylią, odrobiną sera grana padano. 3. Wylewam z garnka gorącą wodę i wlewam zimną studząc jajka odrobinę. Wycieram do sucha, delikatnie uderzam jajkiem o deskę, by skorupka popękała i obieram. 4. Jajka kroję na pół, posypuję solą i pieprzem. Smaaaacznego