Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chodzi miękkie rozpływające się żółtko i białko ugotowane w całości. Pomysł prosty z połączenia jajka na miękko w skorupce i jajka w koszulce, którego zrobię w moim odczuciu wymaga umiejętności master szefa.
Garnek, nóż do krojenia
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2049
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 166
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 76
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 541
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 691
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2049
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 166
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 76
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 541
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 691
Składniki
1. Jajka prosto z lodówki wkładam do garnka i zalewam zimną wodą tak, by były przykryte. Gotuję: gdy woda zaczyna wrzeć włączam minutnik na 5 min. 2. W tym czasie myję i kroję pomidora, układam na talerz, polewam oliwą, octem balsamicznym, posypuję szczypiorkiem i bazylią, odrobiną sera grana padano. 3. Wylewam z garnka gorącą wodę i wlewam zimną studząc jajka odrobinę. Wycieram do sucha, delikatnie uderzam jajkiem o deskę, by skorupka popękała i obieram. 4. Jajka kroję na pół, posypuję solą i pieprzem. Smaaaacznego