Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki omletowe to ostatnio częsta pozycja na moim stole, do ich środka dodaję to na co mam ochotę. Dzisiaj był to łosoś i szpinak wyszło pięknie, pysznie i elegancko.
Jajka rozmącamy z mlekiem, solą i pieprzem.
Patelnię o średnicy 28 cm smarujemy masłem. Ważne by patelnia miała nieprzywierające dno.
Połowę jajek wlewamy na patelnię, posypujemy cienko poszatkowaną cebulą, listkami szpinaku oraz łososiem skropionym sokiem z cytryny i oprószonym skórką cytrynową.
Gdy powierzchnia zacznie się ścinać lekko podważamy i delikatnie zwijamy, ale nie do końca. Zostawiamy około 3 cm niezawiniętego brzegu.
Ostrożnie przesuwamy na bok i wlewamy resztę masy jajecznej, tak by połączyła się z niezawiniętym brzegiem. Posypujemy dodatkami.
W momencie, gdy powierzchnia zacznie się ścinać zwijamy w rulon i jeszcze chwilę smażymy ze wszystkich stron, tak by rolada ładnie się zrumieniła ze wszystkich stron.
Roladkę kroimy na kawałki ostrym nożem. Jeśli lubimy możemy posypać kawiorem. Możemy jeść pałeczkami lub po prostu nożem i widelcem.
Rewelacyjna łososiowa tarta z mozzarellą. świetny pomysł na lekki obiad lub c...
Odsłon: 56
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5160
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 23996
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 7
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 38
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5160
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 23996
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 7
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 38
Składniki
Jajka rozmącamy z mlekiem, solą i pieprzem. Patelnię o średnicy 28 cm smarujemy masłem. Ważne by patelnia miała nieprzywierające dno. Połowę jajek wlewamy na patelnię, posypujemy cienko poszatkowaną cebulą, listkami szpinaku oraz łososiem skropionym sokiem z cytryny i oprószonym skórką cytrynową. Gdy powierzchnia zacznie się ścinać lekko podważamy i delikatnie zwijamy, ale nie do końca. Zostawiamy około 3 cm niezawiniętego brzegu. Ostrożnie przesuwamy na bok i wlewamy resztę masy jajecznej, tak by połączyła się z niezawiniętym brzegiem. Posypujemy dodatkami. W momencie, gdy powierzchnia zacznie się ścinać zwijamy w rulon i jeszcze chwilę smażymy ze wszystkich stron, tak by rolada ładnie się zrumieniła ze wszystkich stron. Roladkę kroimy na kawałki ostrym nożem. Jeśli lubimy możemy posypać kawiorem. Możemy jeść pałeczkami lub po prostu nożem i widelcem.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Szparagi z jajkiem sadzonym
Śniadania
A'la naleśnik z bananami i płatkami owsianymi!!!
Śniadania
Najprostrze kanapki na świecie :-)
Śniadania
Rwany chlebek czosnkowo - ziołowy
Szparagi z jajkiem sadzonym
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 207
A'la naleśnik z bananami i płatkami owsianymi!!!
Mega prosty i smaczny przepis w 10min!!!
Odsłon: 190