Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki omletowe to ostatnio częsta pozycja na moim stole, do ich środka dodaję to na co mam ochotę. Dzisiaj był to łosoś i szpinak wyszło pięknie, pysznie i elegancko.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3951
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19954
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3072
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4315
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3951
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19954
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3072
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4315
Składniki
Jajka rozmącamy z mlekiem, solą i pieprzem. Patelnię o średnicy 28 cm smarujemy masłem. Ważne by patelnia miała nieprzywierające dno. Połowę jajek wlewamy na patelnię, posypujemy cienko poszatkowaną cebulą, listkami szpinaku oraz łososiem skropionym sokiem z cytryny i oprószonym skórką cytrynową. Gdy powierzchnia zacznie się ścinać lekko podważamy i delikatnie zwijamy, ale nie do końca. Zostawiamy około 3 cm niezawiniętego brzegu. Ostrożnie przesuwamy na bok i wlewamy resztę masy jajecznej, tak by połączyła się z niezawiniętym brzegiem. Posypujemy dodatkami. W momencie, gdy powierzchnia zacznie się ścinać zwijamy w rulon i jeszcze chwilę smażymy ze wszystkich stron, tak by rolada ładnie się zrumieniła ze wszystkich stron. Roladkę kroimy na kawałki ostrym nożem. Jeśli lubimy możemy posypać kawiorem. Możemy jeść pałeczkami lub po prostu nożem i widelcem.