Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magda Gessler to niewątpliwy autorytet w kulinarnym świecie. Do swojej ulubionej jajecznicy dodaje jeden składnik, który sprawia, że jest wyjątkowo puszysta, delikatna i pyszna. Mowa tu o śmietanie. Dodatki, które dodasz do swojej jajecznicy, zależą wyłącznie od twoich preferencji, świetnie smakować będzie z pieczarkami lub boczkiem.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45635
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23121
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1327
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45635
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23121
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1327
Składniki
Zacznij od pokrojenia boczku, następnie wrzuć go na suchą patelnię i podsmaż. Dodaj łyżkę masła.
Jajka wbij do miski i roztrzep, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku, przelej jajeczną masę na patelnię. Po chwili zmniejsz ogień, mieszaj do momentu, aż jajecznica będzie lekko ścięta.
Jajecznicą podawaj posypaną szczypiorkiem, wraz ze świeżym pieczywem.