Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magda Gessler to niewątpliwy autorytet w kulinarnym świecie. Do swojej ulubionej jajecznicy dodaje jeden składnik, który sprawia, że jest wyjątkowo puszysta, delikatna i pyszna. Mowa tu o śmietanie. Dodatki, które dodasz do swojej jajecznicy, zależą wyłącznie od twoich preferencji, świetnie smakować będzie z pieczarkami lub boczkiem.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 450
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 523
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 813
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 450
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 523
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 813
Składniki
Zacznij od pokrojenia boczku, następnie wrzuć go na suchą patelnię i podsmaż. Dodaj łyżkę masła.
Jajka wbij do miski i roztrzep, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku, przelej jajeczną masę na patelnię. Po chwili zmniejsz ogień, mieszaj do momentu, aż jajecznica będzie lekko ścięta.
Jajecznicą podawaj posypaną szczypiorkiem, wraz ze świeżym pieczywem.