Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica na boczniakach.

Jajecznica na boczniakach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14532

Dodano:

Odsłon: 214

U mnie zaczął się wysyp boczniaka,więc wykorzystuję go na różne sposoby. Porównania ze sklepowym boczniakiem nie ma,ten z własnej uprawy jest świeży,aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam Wam kupić balot i poeksperymentować z uprawą bo warto:)

Składniki

  • boczniaki 300g
  • jajka 5 szt
  • masło łyżka
  • 3 ząbki czosnku
  • zielona cebulka
  • Pieprz czarny
  • sól do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z balota wyciąć tyle boczniaka ile potrzebujemy na danie,które chcemy przygotować.

    Długo też nie można trzymać bo grzyby zrobią się wielkie i twarde.

  2. Pokrojone grzyby wrzucić na masło, dodać posiekany czosnek i smażyć tak długo aż woda jaką puszczą odparuje.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Wbić jajka i usmażyć by jajecznica nie była zbytnio ścięta .

    Na końcu wsypać posiekaną zieloną cebulkę.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń