Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie zaczął się wysyp boczniaka,więc wykorzystuję go na różne sposoby. Porównania ze sklepowym boczniakiem nie ma,ten z własnej uprawy jest świeży,aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam Wam kupić balot i poeksperymentować z uprawą bo warto:)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 314
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 735
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 314
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 735
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
Z balota wyciąć tyle boczniaka ile potrzebujemy na danie,które chcemy przygotować. Długo też nie można trzymać bo grzyby zrobią się wielkie i twarde.
Pokrojone grzyby wrzucić na masło, dodać posiekany czosnek i smażyć tak długo aż woda jaką puszczą odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Wbić jajka i usmażyć by jajecznica nie była zbytnio ścięta . Na końcu wsypać posiekaną zieloną cebulkę.
Smacznego życzę!