Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica to idealna propozycja na każde śniadanie. To potrawa lubiana przez dorosłych i dzieci, ale zazwyczaj jest przyrządzana z dodatkiem oleju. Przyrządzanie jej na patelni sprawia także, że jajka lubią się przypalać, a uzyskanie kremowej konsystencji jest nie lada wyzwaniem. Ta jajecznica na parze jest idealna dla osób trzymających linię. Zawiera tylko masło, które jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Potrawa jest delikatna i kremowa, rozpływająca się w ustach.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4260
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29454
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 188
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18910
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 810
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4260
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29454
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 188
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18910
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 810
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Białka roztrzep w osobnej miseczce z dodatkiem mleka, soli i pieprzu. W dużym garnku zagotuj wodę. Nad wrzątkiem umieść miseczkę z rozbełtanym białkiem. Dodaj masło. Możesz też użyć specjalnej nakładki do gotowania na parze, na której postawisz miseczkę.
Mieszaj białka z masłem do momentu ścięcia i rozpuszczenia tłuszczu. Dodaj żółtka i dalej mieszaj, aż wszystko ładnie się nie zetnie, ale całość dalej pozostanie kremowa. Dwie gałązki natki pietruszki posiekaj i dodaj do jajecznicy na parze. Podawaj danie na ciepło, udekorowane gałązkami i listkami pozostałej natki pietruszki.