Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poranne śniadanie, to nic innego, tylko usmażona jajecznica z jajek od młodych wiejskich kurek, na wędzonym boczku ze szczypiorem.
patelnia, nóż, głęboki talerz
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 29
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 54
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 885
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 925
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2567
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 29
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 54
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 885
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 925
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2567
Składniki
Pokrojony w kostkę wędzony boczek smażymy na gorącej patelni, jeżeli boczek będzie bardzo chudy możemy dodać troszkę smalcu.
Szczypior kroimy w drobne talarki i dodajemy go do wbitych do talerza głębokiego jajeczek. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy szczypior i całość mieszamy widelcem.
Gdy skwarki z boczku będą podsmażone zawartość talerza wlewamy na patelnię ze skwarkami, całość mieszamy i smażymy do odpowiedniego ścięcia się jajek. Jajecznicę podajemy na ciepło z domowego wypieku pieczywem. Smacznego !!!