Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poranne śniadanie, to nic innego, tylko usmażona jajecznica z jajek od młodych wiejskich kurek, na wędzonym boczku ze szczypiorem.
patelnia, nóż, głęboki talerz
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 60
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9313
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 60
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9313
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Składniki
Pokrojony w kostkę wędzony boczek smażymy na gorącej patelni, jeżeli boczek będzie bardzo chudy możemy dodać troszkę smalcu.
Szczypior kroimy w drobne talarki i dodajemy go do wbitych do talerza głębokiego jajeczek. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy szczypior i całość mieszamy widelcem.
Gdy skwarki z boczku będą podsmażone zawartość talerza wlewamy na patelnię ze skwarkami, całość mieszamy i smażymy do odpowiedniego ścięcia się jajek. Jajecznicę podajemy na ciepło z domowego wypieku pieczywem. Smacznego !!!