Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przegotowaniu danie, które z powodzeniem możesz zaserwować na śniadanie lub kolację. Najlepiej smakuje usmażona z pomidorami malinowymi i podana z kromką tostowego chleba.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 72
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 72
Składniki
Pomidory i ser feta pokrój w kostkę, czosnek w plastry. Jajka roztrzep w misce za pomocą widelca.
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć czosnek. Smaż przez krótką chwilę, następnie dodaj pomidory, pieprz oraz oregano. Gdy woda z pomidorów odparuje, wlej jajka i smaż do momentu, aż białko się zetnie.
Gotową jajecznicę wyłóż na talerz, posyp pokruszoną fetą