Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzy ci się jajecznica po królewsku – „na bogato”, z mnóstwem smakowitych i pożywnych dodatków? Nie potrzebujesz na nią przepisu. Jajka to tak wdzięczny produkt, że możesz połączyć je niemal ze wszystkimi składnikami, które lubisz – grzybami, warzywami, fasolą, serem żółtym. Pamiętaj jedynie, by najpierw poddusić dodatki (najlepiej na maśle, które wspaniale podkreśli smak jajecznicy) i dopiero wtedy połączyć je z jajkami. Nie doprawiaj też dania nim jajka się nie zetną, bo przyprawy mogą popsuć ich pożądaną, kremową konsystencję. Poniżej znajdziesz propozycję jajecznicy po królewsku w stylu latynoamerykańskim. To bardzo popularne śniadanie na Dominikanie czy w Meksyku. Nie ma w nim jednak składników, których nie można kupić w polskim markecie albo na osiedlowym targowisku.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
Pokrój szynkę w kostkę i podsmaż chwilę na maśle. Usuń z papryki gniazda nasienne. Obierz cebulę. Pomidory i paprykę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Przełóż warzywa na patelnię. Duś pod przykryciem przez około 10 minut.
Zdejmij patelnię z ognia i wbij na nią jajka. Wymieszaj. Smaż przez chwilę na dość dużym ogniu, cały czas mieszając. Pod koniec dopraw do smaku solą i pieprzem. Udekoruj posiekanymi ziołami.