Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica z fasolką szparagową czyli włoska frittata

Jajecznica z fasolką  szparagową czyli włoska frittata

Autor:

Przepisów i artykułów: 310 Ocena: 2857

Dodano:

Odsłon: 195

Możesz ją zrobić o każdej porze roku na śniadanie lub kolację. Zapraszam na przepis.

Składniki

  • 4 jajka
  • garść ugotowanej fasolki
  • 1 łyzka oleju
  • sól, pieprz czarny
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajecznica z fasolką szparagową czyli włoska frittata

Przygotowanie

  1. Zimą użyj mrożonej fasolki. Ugotuj fasolkę w lekko osolonej wodzie.Na patelni podsmaż na 1 łyżce oleju. Jajka roztrzep widelcem, posól i popieprz, wrzuc podsmażoną fasolkę ,zamieszaj ,wylej na patelnię,przykryj pokrywką ,aby jajka nam sie ładnie ścieły,gdzieś na 3 minuty. Przylożyć duży talerz do patelni ,przekręcić naszą frittatę na drugą stronę . Smażymy dosłownie niecałą minutę. Wykładamy na talerz.Zapraszam na więcej przepisów do mojej książki kulinarnej na smakerze oraz na moj kanał na You Tube Mangiare u Ewki

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń