Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszysta, kremowa i delikatna jajecznica ze świeżymi kurkami. Doskonała propozycja na sycące śniadanie, która doda wam energii na cały dzień. Zobaczcie, jak ją zrobić, żeby wyszła perfekcyjna. Pamiętaj, aby przed podsmażeniem kurek oczyścić je z piasku.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2216
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2106
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2216
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2106
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kurki myjemy i osuszamy.
Masło rozgrzewamy na patelni. Dodajemy cebulę oraz kurki. Całość podsmażamy przez kilka minut do odparowania wody.
Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je do uzyskania gładkiej konsystencji. Roztrzepane jajka przelewamy na patelnię i łączymy je z podsmażoną cebulką i kurkami. Kiedy jajka się delikatnie zetną, ściągamy patelnię z kuchenki. Jajecznicę doprawiamy solą i pieprzem, całość mieszamy. Na koniec jajecznicę posypujemy posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Jajecznicę podajemy ze świeżym pieczywem lub z chrupiącymi tostami. Smacznego!