Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszysta, kremowa i delikatna jajecznica ze świeżymi kurkami. Doskonała propozycja na sycące śniadanie, która doda wam energii na cały dzień. Zobaczcie, jak ją zrobić, żeby wyszła perfekcyjna. Pamiętaj, aby przed podsmażeniem kurek oczyścić je z piasku.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 261
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 51
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 261
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 51
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kurki myjemy i osuszamy.
Masło rozgrzewamy na patelni. Dodajemy cebulę oraz kurki. Całość podsmażamy przez kilka minut do odparowania wody.
Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je do uzyskania gładkiej konsystencji. Roztrzepane jajka przelewamy na patelnię i łączymy je z podsmażoną cebulką i kurkami. Kiedy jajka się delikatnie zetną, ściągamy patelnię z kuchenki. Jajecznicę doprawiamy solą i pieprzem, całość mieszamy. Na koniec jajecznicę posypujemy posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Jajecznicę podajemy ze świeżym pieczywem lub z chrupiącymi tostami. Smacznego!