Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszysta, kremowa i delikatna jajecznica ze świeżymi kurkami. Doskonała propozycja na sycące śniadanie, która doda wam energii na cały dzień. Zobaczcie, jak ją zrobić, żeby wyszła perfekcyjna. Pamiętaj, aby przed podsmażeniem kurek oczyścić je z piasku.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25804
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2871
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1356
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25804
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2871
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1356
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kurki myjemy i osuszamy.
Masło rozgrzewamy na patelni. Dodajemy cebulę oraz kurki. Całość podsmażamy przez kilka minut do odparowania wody.
Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je do uzyskania gładkiej konsystencji. Roztrzepane jajka przelewamy na patelnię i łączymy je z podsmażoną cebulką i kurkami. Kiedy jajka się delikatnie zetną, ściągamy patelnię z kuchenki. Jajecznicę doprawiamy solą i pieprzem, całość mieszamy. Na koniec jajecznicę posypujemy posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Jajecznicę podajemy ze świeżym pieczywem lub z chrupiącymi tostami. Smacznego!