Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszysta, kremowa i delikatna jajecznica ze świeżymi kurkami. Doskonała propozycja na sycące śniadanie, która doda wam energii na cały dzień. Zobaczcie, jak ją zrobić, żeby wyszła perfekcyjna. Pamiętaj, aby przed podsmażeniem kurek oczyścić je z piasku.
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 227
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 267
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1045
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 227
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 267
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1045
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kurki myjemy i osuszamy.
Masło rozgrzewamy na patelni. Dodajemy cebulę oraz kurki. Całość podsmażamy przez kilka minut do odparowania wody.
Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je do uzyskania gładkiej konsystencji. Roztrzepane jajka przelewamy na patelnię i łączymy je z podsmażoną cebulką i kurkami. Kiedy jajka się delikatnie zetną, ściągamy patelnię z kuchenki. Jajecznicę doprawiamy solą i pieprzem, całość mieszamy. Na koniec jajecznicę posypujemy posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Jajecznicę podajemy ze świeżym pieczywem lub z chrupiącymi tostami. Smacznego!