Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podaję prosty przepis na pyszną jajecznicę, którą możemy zjeść w sezonie grzybowym. Jest smaczna i aromatyczna i na pewno odmienna od tej zjadanej zazwyczaj. Jajecznica z kurkami chodziła za nami od dawna, więc w końcu pojawiła się też na naszym stole.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10757
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2453
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10757
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2453
Składniki
Cebulę drobno siekamy
Masło rozgrzewamy na patelni i wrzucamy do niego cebulę. Lekko solimy i smażymy na wolnym ogniu do momentu aż się zeszkli
Do zeszklonej cebuli dodajemy umyte i dokładnie wypłukane, pokrojone na mniejsze kawałki kurki. Smażymy razem z cebulą ok 10 minut, aż grzyby zmiękną
Jajka rozbijamy i wlewamy na patelnię z kurkami. Dosalamy i doprawiamy pieprzem. Mieszamy, a gdy zaczną się lekko ścinać dodajemy mleko lub śmietanę. Smażymy do momentu uzyskania odpowiadającej nam konsystencji
Podajemy z pieczywem