Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podaję prosty przepis na pyszną jajecznicę, którą możemy zjeść w sezonie grzybowym. Jest smaczna i aromatyczna i na pewno odmienna od tej zjadanej zazwyczaj. Jajecznica z kurkami chodziła za nami od dawna, więc w końcu pojawiła się też na naszym stole.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 706
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 527
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 82
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 706
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 527
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 82
Składniki
Cebulę drobno siekamy
Masło rozgrzewamy na patelni i wrzucamy do niego cebulę. Lekko solimy i smażymy na wolnym ogniu do momentu aż się zeszkli
Do zeszklonej cebuli dodajemy umyte i dokładnie wypłukane, pokrojone na mniejsze kawałki kurki. Smażymy razem z cebulą ok 10 minut, aż grzyby zmiękną
Jajka rozbijamy i wlewamy na patelnię z kurkami. Dosalamy i doprawiamy pieprzem. Mieszamy, a gdy zaczną się lekko ścinać dodajemy mleko lub śmietanę. Smażymy do momentu uzyskania odpowiadającej nam konsystencji
Podajemy z pieczywem