Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica z kurkami to moje dzisiejsze śniadanie. Podałam ją sobie na grzankach z chleba tostowego, smakowała obłędnie pychotka. Polecam
nóż, sitko, patelnia, łyżka, widelec,
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 218
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 82
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 23
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 19
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 218
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 82
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 23
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 19
Składniki
Kurki oczyścić z piasku, umyć, osuszyć na sitku i pokroić małe zostawić w całości. Cebulę obrać , pokroić w kostkę , następnie podsmażyć do zeszklenia na rozpuszczonym maśle, dodać przygotowane kurki. Smażyć na małym ogniu do odparowania płynu wytworzonego podczas smażenia. Jajka wić do garnuszka i rozbełtać widelcem, wlać do zawartości patelni i wymieszać. Mieszać i podsmażać do ścięcia jajek, czyli do uzyskania konsystencji jajecznicy. Wyłączyć gaz, jajecznicę delikatnie posolić i popieprzyć. Posypać pokrojoną cebulką zieloną. Podawać na grzankach z chleba tostowego. Smacznego
Jajecznica gotowa do podania.