Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica z kurkami to moje dzisiejsze śniadanie. Podałam ją sobie na grzankach z chleba tostowego, smakowała obłędnie pychotka. Polecam
nóż, sitko, patelnia, łyżka, widelec,
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 13
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 19
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 848
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 409
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 280
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 13
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 19
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 848
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 409
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 280
Składniki
Kurki oczyścić z piasku, umyć, osuszyć na sitku i pokroić małe zostawić w całości. Cebulę obrać , pokroić w kostkę , następnie podsmażyć do zeszklenia na rozpuszczonym maśle, dodać przygotowane kurki. Smażyć na małym ogniu do odparowania płynu wytworzonego podczas smażenia. Jajka wić do garnuszka i rozbełtać widelcem, wlać do zawartości patelni i wymieszać. Mieszać i podsmażać do ścięcia jajek, czyli do uzyskania konsystencji jajecznicy. Wyłączyć gaz, jajecznicę delikatnie posolić i popieprzyć. Posypać pokrojoną cebulką zieloną. Podawać na grzankach z chleba tostowego. Smacznego
Jajecznica gotowa do podania.