Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica z kurkami to moje dzisiejsze śniadanie. Podałam ją sobie na grzankach z chleba tostowego, smakowała obłędnie pychotka. Polecam
nóż, sitko, patelnia, łyżka, widelec,
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 369
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 471
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 369
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 471
Składniki
Kurki oczyścić z piasku, umyć, osuszyć na sitku i pokroić małe zostawić w całości. Cebulę obrać , pokroić w kostkę , następnie podsmażyć do zeszklenia na rozpuszczonym maśle, dodać przygotowane kurki. Smażyć na małym ogniu do odparowania płynu wytworzonego podczas smażenia. Jajka wić do garnuszka i rozbełtać widelcem, wlać do zawartości patelni i wymieszać. Mieszać i podsmażać do ścięcia jajek, czyli do uzyskania konsystencji jajecznicy. Wyłączyć gaz, jajecznicę delikatnie posolić i popieprzyć. Posypać pokrojoną cebulką zieloną. Podawać na grzankach z chleba tostowego. Smacznego
Jajecznica gotowa do podania.