Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadaniowy klasyk. Jajecznica z cebulką i mozzarellą to świetna propozycja na smaczne, sycące śniadanie. Jej przygotowanie zajmie Wam zaledwie kwadrans.
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 130
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 331
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44829
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 130
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 331
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44829
Składniki
Cebulkę obieramy z łupiny, kroimy w drobną kostkę.
Na patelni roztapiamy masło klarowane, dorzucamy cebulkę i smażymy ją na złoty kolor.
Do miski wbijamy jajka. Dodajemy śmietankę. Składniki łączymy ze sobą przy użyciu trzepaczki. Masę jajeczną wylewamy na patelnię.
Ser mozzarella ścieramy na tarce na drobnych oczkach i dodajemy do jajecznicy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Jajecznicę z mozzarellą smażymy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Lekko ściętą przekładamy na talerz. Podajemy jeszcze ciepłą z ulubionymi dodatkami. Smacznego!