Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadaniowy klasyk. Jajecznica z cebulką i mozzarellą to świetna propozycja na smaczne, sycące śniadanie. Jej przygotowanie zajmie Wam zaledwie kwadrans.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 126
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4190
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 126
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4190
Składniki
Cebulkę obieramy z łupiny, kroimy w drobną kostkę.
Na patelni roztapiamy masło klarowane, dorzucamy cebulkę i smażymy ją na złoty kolor.
Do miski wbijamy jajka. Dodajemy śmietankę. Składniki łączymy ze sobą przy użyciu trzepaczki. Masę jajeczną wylewamy na patelnię.
Ser mozzarella ścieramy na tarce na drobnych oczkach i dodajemy do jajecznicy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Jajecznicę z mozzarellą smażymy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Lekko ściętą przekładamy na talerz. Podajemy jeszcze ciepłą z ulubionymi dodatkami. Smacznego!