Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, delikatna jajecznica z dodatkiem mleka i szczypiorku doskonała na szybkie śniadanie.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 79
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 79
Składniki
Szczypiorek drobno kroimy. Jajka wbijamy do miseczki, dolewamy mleko w proporcjach -jedna łyżka mleka na jedno jajko i roztrzepujemy całość.
Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy masę jajeczną, dodajemy szczyptę soli. Smażymy jajecznicę na niedużym ogniu, stale mieszając. Kiedy lekko się zetnie dorzucamy szczypiorek i smażymy dalej do ulubionej konsystencji.
Jajecznica ze szczypiorkiem na mleku gotowa!