Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka jajecznica daje niezłego "powera" na cały dzień. Szpinak zawiera ogromną ilość żelaza, a bazylia wspomaga jego wchłanianie. Dlatego to danie polecane jest szczególnie osobom z niedoborem żelaza oraz po zabiegach operacyjnych, kiedy trzeba odbudować krwinki :-)
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 212
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 212
Składniki
Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na masełku. Jajka wbić do miseczki i porządnie rozbełtać. Im więcej bełtania, tym jajecznica będzie bardziej puszysta :-) Szpinak pokroić w paski, dodać do jajek i zamieszać.
Przygotowaną masę wlać na rozgrzaną patelnię z kiełbasą. Smażyć do momentu uzyskania pożądanej konsystencji, następnie popieprzyć i posolić. Jajecznicę przełożyć na talerzyk, posypać prażoną cebulką, ozdobić kilkoma listkami bazylii i pomidorem pokrojonym na cząstki. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)