Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka jajecznica daje niezłego "powera" na cały dzień. Szpinak zawiera ogromną ilość żelaza, a bazylia wspomaga jego wchłanianie. Dlatego to danie polecane jest szczególnie osobom z niedoborem żelaza oraz po zabiegach operacyjnych, kiedy trzeba odbudować krwinki :-)
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4671
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4127
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4671
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4127
Składniki
Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na masełku. Jajka wbić do miseczki i porządnie rozbełtać. Im więcej bełtania, tym jajecznica będzie bardziej puszysta :-) Szpinak pokroić w paski, dodać do jajek i zamieszać.
Przygotowaną masę wlać na rozgrzaną patelnię z kiełbasą. Smażyć do momentu uzyskania pożądanej konsystencji, następnie popieprzyć i posolić. Jajecznicę przełożyć na talerzyk, posypać prażoną cebulką, ozdobić kilkoma listkami bazylii i pomidorem pokrojonym na cząstki. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)