Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka sadzone na jarmużu i warzywach, zapieczone w piekarniku. Jeden z tych sposobów, jak chcesz przemycić więcej warzyw w diecie. Jeśli chcecie wersję bezmięsną, po prostu pomińcie boczek.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 515
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1829
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 131
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 206
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 515
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1829
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 131
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 206
Składniki
*Przed przystąpieniem do gotowania, warto wstępnie nastawić piekarnik. Będzie potrzebny. Wszystkie warzywa kroimy, oprócz jarmużu, który tylko myjemy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i dodajemy pieczarki. Przesmażamy aż zbrązowieją i dodajemy boczek. Gdy boczek puści tłuszcz, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko razem mieszamy, żeby smaki się przeszły. Zmniejszamy ogień i dodajemy jarmuż. Smażymy delikatnie, aż nieco zmięknie. Patelnię zdejmujemy z ognia. Przerzucamy nasz farsz do naczynia żaroodpornego, rozprowadzamy go równomiernie. Na farsz wbijamy jajka. Przyprawiamy i wstawiamy do piekarnika na około 10-15 minut. -> Na zdjęciu oboko już gotowe danie po wyjęciu z piekarnika
Przykładowy sposób podania. U mnie z razowymi podpłomykami domowej roboty.