Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka sadzone na jarmużu i warzywach, zapieczone w piekarniku. Jeden z tych sposobów, jak chcesz przemycić więcej warzyw w diecie. Jeśli chcecie wersję bezmięsną, po prostu pomińcie boczek.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 15
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 132
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 15
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 132
Składniki
*Przed przystąpieniem do gotowania, warto wstępnie nastawić piekarnik. Będzie potrzebny. Wszystkie warzywa kroimy, oprócz jarmużu, który tylko myjemy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i dodajemy pieczarki. Przesmażamy aż zbrązowieją i dodajemy boczek. Gdy boczek puści tłuszcz, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko razem mieszamy, żeby smaki się przeszły. Zmniejszamy ogień i dodajemy jarmuż. Smażymy delikatnie, aż nieco zmięknie. Patelnię zdejmujemy z ognia. Przerzucamy nasz farsz do naczynia żaroodpornego, rozprowadzamy go równomiernie. Na farsz wbijamy jajka. Przyprawiamy i wstawiamy do piekarnika na około 10-15 minut. -> Na zdjęciu oboko już gotowe danie po wyjęciu z piekarnika
Przykładowy sposób podania. U mnie z razowymi podpłomykami domowej roboty.