Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4468

Dodano:

Odsłon: 3776

na świąteczne lub zwykłe śniadanie

Składniki

  • jajka 4 szt
  • pieczarki 3-4 szt
  • ser żółty 2 plastry
  • cebula kawałek
  • szczypiorek
  • rzeżucha
  • masło, olej
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. jaka ugotować na twardo, wystudzić, ostrym nożem przekroić na pół (uważać żeby skorupka się nie pokruszyła), łyżeczką wyjąć jajka, skorupki odłożyć, jajka pokroić w drobną kosteczkę,
    2. cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojone w kostkę pieczarki, poddusić, posolić i popieprzyć,
    3. ser, rzeżuchę i szczypiorek pokroić, dodać wraz z pieczarkami do jajek, doprawić wg własnego smaku,
    4. skorupki napełnić farszem, ubić delikatnie żeby się nie wysypał, zanurzyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju,





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń