Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję Wam jajka faszerowane pastą z avocado. Mogą być świetnym dodatkiem na wielkanocnym stole. Ale takie danie nie jest bardzo pracochłonne więc można je zrobić w dowolnym momencie roku. Pasty zawsze wychodzi więcej dlatego świetnie nadaje się na zdrowy i smaczny dodatek do kanapek. Polecam.
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 77
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 46
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 77
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 46
Składniki
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy miąższ za pomocą łyżki. Skrapiamy obficie sokiem z cytryny lub limonki. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobniutko posiekaną cebulę i doprawiamy pieprzem.
Ugotowane jajka kroimy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka. Wkładamy do osobnej miseczki, rozgniatamy widelcem. Dodajemy starty żółty ser, majonez odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy
Łączymy zawartość obu miseczek. Doprawiamy do smaku. Napełniamy jajka powstałą w ten sposób pastą. Podajemy posypane drobno pokrojoną rzodkiewką lub papryką.
Pozostałą pastę pozostawiamy w miseczce jako dodatek do pieczywa (lub np. krakersów). Przykrywamy. Co prawda już na drugi dzień na wierzchu ściemnieje i nie będzie wyglądać atrakcyjnie. Niemniej smakuje równie wybornie a pod ściemniałą warstwą będzie miała śliczny pistacjowy kolor. Smacznego !!!