Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 1357
Dodano: 19.03.2017
Odsłon: 1004
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy miąższ za pomocą łyżki. Skrapiamy obficie sokiem z cytryny lub limonki. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobniutko posiekaną cebulę i doprawiamy pieprzem.
Ugotowane jajka kroimy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka. Wkładamy do osobnej miseczki, rozgniatamy widelcem. Dodajemy starty żółty ser, majonez odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy
Łączymy zawartość obu miseczek. Doprawiamy do smaku. Napełniamy jajka powstałą w ten sposób pastą. Podajemy posypane drobno pokrojoną rzodkiewką lub papryką.
Pozostałą pastę pozostawiamy w miseczce jako dodatek do pieczywa (lub np. krakersów). Przykrywamy. Co prawda już na drugi dzień na wierzchu ściemnieje i nie będzie wyglądać atrakcyjnie. Niemniej smakuje równie wybornie a pod ściemniałą warstwą będzie miała śliczny pistacjowy kolor. Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Futka 09 maja 2017Zgłoś do usunięcia
Pyszności. Uwielbiam takie pożywne połączenia :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 21 marca 2017Zgłoś do usunięcia
Pycha <3 Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 20 marca 2017Zgłoś do usunięcia
super połączenie :) żeby tak szybko nie ściemniało dodaj odrobinę soku z cytryny. Smak prawie nie wyczuwalny a różnica estetyczna mega :)3 Kto głosował? | Odpowiedz