Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane to klasyka ale dziś podnosimy poprzeczkę i serwujemy je w dwóch wyjątkowych odsłonach. Pierwszy farsz to połączenie chrzanowego serka z boczkiem i ogórkiem kiszonym, drugi – kremowe awokado z kaparami, chili i chrupiącym boczkiem. Do tego dekoracja z czerwonej cebuli i szczypiorku. Idealna przekąska na imprezę, święta lub po prostu wtedy gdy chcecie zaskoczyć czymś pysznym.
garnek, patelnia, miseczki.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2329
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3465
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4189
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74136
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 570
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2329
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3465
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4189
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74136
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 570
Składniki
Gotujemy jajka na twardo (10minut). Studzimy je, obieramy i przekrawamy na pół. Delikatnie wyjmujemy żółtka i odkładamy je do dwóch misek – po połowie do każdego farszu.
Boczek kroimy drobno i smażymy na chrupko. Odsączamy nadmiar tłuszczu i rozkładamy do dwóch misek po równo.
Do pierwszej miski dodajemy pokrojony drobno ogórek, serek chrzanowy, musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy na gładką masę.
Do miski na drugi farsz dodajemy posiekane kapary i papryczkę chili. Połowę awokado, sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy majonez, papryką i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
Białka jajek obtaczamy w roztrzepanym jajku później w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Następnie wyciągamy na ręcznik papierowy żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Nadziewamy połówki jajek przygotowanymi farszami. Dekorujemy je szczypiorkiem i cebulą. Jajka faszerowane są już gotowe, podajemy jako przystawkę na zimno. Są idealne na świąteczny stół lub domową imprezę. Smacznego