Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane to klasyka ale dziś podnosimy poprzeczkę i serwujemy je w dwóch wyjątkowych odsłonach. Pierwszy farsz to połączenie chrzanowego serka z boczkiem i ogórkiem kiszonym, drugi – kremowe awokado z kaparami, chili i chrupiącym boczkiem. Do tego dekoracja z czerwonej cebuli i szczypiorku. Idealna przekąska na imprezę, święta lub po prostu wtedy gdy chcecie zaskoczyć czymś pysznym.
garnek, patelnia, miseczki.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 212
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20288
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 212
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20288
Składniki
Gotujemy jajka na twardo (10minut). Studzimy je, obieramy i przekrawamy na pół. Delikatnie wyjmujemy żółtka i odkładamy je do dwóch misek – po połowie do każdego farszu.
Boczek kroimy drobno i smażymy na chrupko. Odsączamy nadmiar tłuszczu i rozkładamy do dwóch misek po równo.
Do pierwszej miski dodajemy pokrojony drobno ogórek, serek chrzanowy, musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy na gładką masę.
Do miski na drugi farsz dodajemy posiekane kapary i papryczkę chili. Połowę awokado, sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy majonez, papryką i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
Białka jajek obtaczamy w roztrzepanym jajku później w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Następnie wyciągamy na ręcznik papierowy żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Nadziewamy połówki jajek przygotowanymi farszami. Dekorujemy je szczypiorkiem i cebulą. Jajka faszerowane są już gotowe, podajemy jako przystawkę na zimno. Są idealne na świąteczny stół lub domową imprezę. Smacznego