Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, syte i smaczne śniadanie. Najlepiej wchodzi na ciepło xD
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 61
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 198
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 107
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 61
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 198
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 107
Składniki
Cebulę, paprykę i czosnek kroimy w kostkę. Roztapiamy na patelni masło i wsypujemy pokrojone warzywa, solimy i smażymy około 3 minut. Przesypujemy jednakowe porcje do czterech żaroodpornych miseczek (kokilek). Bułki kroimy w kostkę i robimy grzanki. Lekko podrumienione dodajemy do misek. Z wierzchu posypujemy mozzarellą. Do każdej kokilki wybijamy delikatnie jajko, tak , żeby żółtka nie rozlać. Solimy i dodajemy szczyptę oregano. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 10 – 12 minut w temperaturze 180 stopni.