Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może taka wersja jajek sadzonych Wam zasmakuje. Jajka smażone na masełku z czosnkiem, czosnkiem niedźwiedzim i komosą. Wszystko dobrze doprawione czerwonym pieprzem. Jajecznica na chwaście czemu nie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2445
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4609
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1754
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 536
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2445
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4609
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1754
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 536
Składniki
Młodą komosę do 15-20 cm wysokości, płuczemy, odcinamy dolne twardsze łodygi, gotujemy w niewielkiej ilości wody, pierwszą wodę odlewamy, zalewamy wrzątkiem, gotujemy około 5 minut, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Potem lekko siekamy. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Na patelnię wkładamy masło i plasterki czosnku, krótko przesmażamy, dodajemy komosę, czosnek niedźwiedzi. Wbijamy dwa jajka, doprawiamy czerwonym pieprzem i na małym ogniu smażymy do ścięcia się jajka. Podajemy z chlebem, lub jako dodatek do obiadu.