Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może taka wersja jajek sadzonych Wam zasmakuje. Jajka smażone na masełku z czosnkiem, czosnkiem niedźwiedzim i komosą. Wszystko dobrze doprawione czerwonym pieprzem. Jajecznica na chwaście czemu nie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3871
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414923
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2419
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3871
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414923
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2419
Składniki
Młodą komosę do 15-20 cm wysokości, płuczemy, odcinamy dolne twardsze łodygi, gotujemy w niewielkiej ilości wody, pierwszą wodę odlewamy, zalewamy wrzątkiem, gotujemy około 5 minut, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Potem lekko siekamy. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Na patelnię wkładamy masło i plasterki czosnku, krótko przesmażamy, dodajemy komosę, czosnek niedźwiedzi. Wbijamy dwa jajka, doprawiamy czerwonym pieprzem i na małym ogniu smażymy do ścięcia się jajka. Podajemy z chlebem, lub jako dodatek do obiadu.