Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może taka wersja jajek sadzonych Wam zasmakuje. Jajka smażone na masełku z czosnkiem, czosnkiem niedźwiedzim i komosą. Wszystko dobrze doprawione czerwonym pieprzem. Jajecznica na chwaście czemu nie.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11628
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 82
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8090
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1120
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11628
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 82
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8090
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1120
Składniki
Młodą komosę do 15-20 cm wysokości, płuczemy, odcinamy dolne twardsze łodygi, gotujemy w niewielkiej ilości wody, pierwszą wodę odlewamy, zalewamy wrzątkiem, gotujemy około 5 minut, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Potem lekko siekamy. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Na patelnię wkładamy masło i plasterki czosnku, krótko przesmażamy, dodajemy komosę, czosnek niedźwiedzi. Wbijamy dwa jajka, doprawiamy czerwonym pieprzem i na małym ogniu smażymy do ścięcia się jajka. Podajemy z chlebem, lub jako dodatek do obiadu.