Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może taka wersja jajek sadzonych Wam zasmakuje. Jajka smażone na masełku z czosnkiem, czosnkiem niedźwiedzim i komosą. Wszystko dobrze doprawione czerwonym pieprzem. Jajecznica na chwaście czemu nie.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1143
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4790
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1436
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1143
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4790
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1436
Składniki
Młodą komosę do 15-20 cm wysokości, płuczemy, odcinamy dolne twardsze łodygi, gotujemy w niewielkiej ilości wody, pierwszą wodę odlewamy, zalewamy wrzątkiem, gotujemy około 5 minut, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Potem lekko siekamy. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Na patelnię wkładamy masło i plasterki czosnku, krótko przesmażamy, dodajemy komosę, czosnek niedźwiedzi. Wbijamy dwa jajka, doprawiamy czerwonym pieprzem i na małym ogniu smażymy do ścięcia się jajka. Podajemy z chlebem, lub jako dodatek do obiadu.