Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie jajka w aromatycznym cieście kapuścianym. Taką wersję uwielbiają dzieci i dorośli. Idealna propozycja na śniadanie, obiad i kolację.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13338
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13338
Składniki
Składniki na 4 jajka sadzone w kapuście. Do kapusty i cebuli dodać pokrojony szczypior. Doprawić, wbić 2 jajka, wymieszać. Zagęścić 4-5 łyżkami mąki, wymieszać.
Rozgrzać średnią patelnię z olejem. Łyżeczką rozłożyć ciasto tworząc okrąg.
W środek wbić jajko i lekko je posolić. Smażyć na małym ogniu ok. 5-6 minut z jednej strony i ok. 3-4 z drugiej.
Jajko podajemy w całości lub przekrojone na pół.