Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie jajka w aromatycznym cieście kapuścianym. Taką wersję uwielbiają dzieci i dorośli. Idealna propozycja na śniadanie, obiad i kolację.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5246
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 817
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11660
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5246
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 817
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11660
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Składniki na 4 jajka sadzone w kapuście. Do kapusty i cebuli dodać pokrojony szczypior. Doprawić, wbić 2 jajka, wymieszać. Zagęścić 4-5 łyżkami mąki, wymieszać.
Rozgrzać średnią patelnię z olejem. Łyżeczką rozłożyć ciasto tworząc okrąg.
W środek wbić jajko i lekko je posolić. Smażyć na małym ogniu ok. 5-6 minut z jednej strony i ok. 3-4 z drugiej.
Jajko podajemy w całości lub przekrojone na pół.