Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie jajka w aromatycznym cieście kapuścianym. Taką wersję uwielbiają dzieci i dorośli. Idealna propozycja na śniadanie, obiad i kolację.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 510
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2756
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 510
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2756
Składniki
Składniki na 4 jajka sadzone w kapuście. Do kapusty i cebuli dodać pokrojony szczypior. Doprawić, wbić 2 jajka, wymieszać. Zagęścić 4-5 łyżkami mąki, wymieszać.
Rozgrzać średnią patelnię z olejem. Łyżeczką rozłożyć ciasto tworząc okrąg.
W środek wbić jajko i lekko je posolić. Smażyć na małym ogniu ok. 5-6 minut z jednej strony i ok. 3-4 z drugiej.
Jajko podajemy w całości lub przekrojone na pół.