Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie jajka w aromatycznym cieście kapuścianym. Taką wersję uwielbiają dzieci i dorośli. Idealna propozycja na śniadanie, obiad i kolację.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 200
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 964
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 200
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 964
Składniki
Składniki na 4 jajka sadzone w kapuście. Do kapusty i cebuli dodać pokrojony szczypior. Doprawić, wbić 2 jajka, wymieszać. Zagęścić 4-5 łyżkami mąki, wymieszać.
Rozgrzać średnią patelnię z olejem. Łyżeczką rozłożyć ciasto tworząc okrąg.
W środek wbić jajko i lekko je posolić. Smażyć na małym ogniu ok. 5-6 minut z jednej strony i ok. 3-4 z drugiej.
Jajko podajemy w całości lub przekrojone na pół.