Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, bardzo apetyczna oraz co ważne szybka i łatwa w przygotowaniu propozycja śniadania.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 307
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 307
Składniki
Do naczynia żaroodpornego wlewamy śmietanę. Dodajemy szczypiorek sól i pieprz. Mieszamy. Układamy plastry cukinii. W każdy plaster wbijamy jajko. Całość posypujemy kurkami, solą i pieprzem. Zakrywamy folią spożywczą. Naczynie wstawiamy do parowaru i gotujemy na parze przez 10 minut.
Podajemy od razu po przygotowaniu z grzanką czosnkową z bagietki lub bułki wrocławskiej.