Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli sposób na niedzielne śniadanie ;-)
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5842
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 479
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37288
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2577
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 231
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5842
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 479
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37288
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2577
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 231
Składniki
każdą kokilkę smarujemy odrobiną masła
szynkę kroimy w kostkę i rozkładamy w kokilkach
na szynkę wbijamy po jajku
teraz na każde jajko wlewamy po łyżce śmietanki i delikatnie solimy
kokilki układamy w naczyniu żaroodpornym
do naczynia wlewamy wrzącą wodę, tak aby wypełnić je do 3/4 wysokości kokilek
całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 10-12 min, i gotowe, smacznego ;-)