Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli sposób na niedzielne śniadanie ;-)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
każdą kokilkę smarujemy odrobiną masła
szynkę kroimy w kostkę i rozkładamy w kokilkach
na szynkę wbijamy po jajku
teraz na każde jajko wlewamy po łyżce śmietanki i delikatnie solimy
kokilki układamy w naczyniu żaroodpornym
do naczynia wlewamy wrzącą wodę, tak aby wypełnić je do 3/4 wysokości kokilek
całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 10-12 min, i gotowe, smacznego ;-)