Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli sposób na niedzielne śniadanie ;-)
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1170
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13644
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1170
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13644
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
każdą kokilkę smarujemy odrobiną masła
szynkę kroimy w kostkę i rozkładamy w kokilkach
na szynkę wbijamy po jajku
teraz na każde jajko wlewamy po łyżce śmietanki i delikatnie solimy
kokilki układamy w naczyniu żaroodpornym
do naczynia wlewamy wrzącą wodę, tak aby wypełnić je do 3/4 wysokości kokilek
całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 10-12 min, i gotowe, smacznego ;-)