Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli sposób na niedzielne śniadanie ;-)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3850
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 992
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3850
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 992
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Składniki
każdą kokilkę smarujemy odrobiną masła
szynkę kroimy w kostkę i rozkładamy w kokilkach
na szynkę wbijamy po jajku
teraz na każde jajko wlewamy po łyżce śmietanki i delikatnie solimy
kokilki układamy w naczyniu żaroodpornym
do naczynia wlewamy wrzącą wodę, tak aby wypełnić je do 3/4 wysokości kokilek
całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 10-12 min, i gotowe, smacznego ;-)