Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajko na miękko :) Każdy ma swój sposób na jego gotowanie. Zacznijmy od tego, że jajko musi być świeże. Najlepiej z zaufanego miejsca, no i przede wszystkim od kurki szczęśliwej, czyli wolno biegającej :) Jaja mają bardzo dużą wartość odżywczą. Zawierają wiele pełnowartościowych substancji białkowych, tłuszcze oraz witaminy. Są łatwo przyswajalne przez organizm człowieka.
garnek do gotowania
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 811
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8876
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10499
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4737
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 811
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8876
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10499
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4737
Składniki
Jak ugotować dobre jajko na miękko? Otóż ja przed gotowaniem myję dokładnie jajko ciepłą wodą. Ważne jest, aby miało temperaturę pokojową. Są rożne metody gotowania. Jedni wkładają jajko bezpośrednio do wrzątku i gotują 3-5 minut, inni, tak jak ja, wkładają jajko do zimnej wody i stopniowo doprowadzają do wrzenia. Ja gotuję nie więcej jak 3 minuty, bowiem lubię jak żółtko jest płynne, a białko dobrze ścięte. Jako dodatek obowiązkowo zielenina; sałata, papryka, pomidor, awokado, świeże zioła.
Polecam takie śniadania, pysznie, zdrowo i kolorowo :)