Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od zawsze bardzo chętnie i często przyrządzam jajka w różnych postaciach – na miękko, na twardo, albo sadzone. Dość sceptycznie podchodziłam do jajek w koszulach. Dlaczego? A no dlatego, że po pierwsze bałam się, że nie wyjdą, a ich przygotowanie wydawało mi się skomplikowane:/ A po drugie, jak je już przygotowałam to smak octu zdecydowanie mi nie przypadł do gustu. Jednak oglądając jakiś program kulinarny dowiedziałam się, że do przygotowania idealnych jajek w koszulkach, wcale nie potrzeba octu! Cała filozofia polega na tym, że jajka muszą być świeże. Kiedy jajko jest świeże to białko ściśle otula żółtko. Dzięki temu po ugotowaniu mają one ładny okrągły kształt.
Wodę solimy i zagotowujemy w wysokim garnku. Kiedy woda wrze zmniejszamy płonień, żeby woda tylko delikatnie bulgotała. Jajko wbijamy do małej miseczki, albo do szklanki. Łyżką mieszamy wodę tak aby powstał wir na środku garnka i wlewamy do niego jajko. Gotujemy około 3 minuty i wyciągamy za pomocą łyżki cedzakowej.
Stanowią fajny i ciekawy pomysł na śniadanie, zwłaszcza w połączeniu z grzanką i przysmażonym boczkiem. Idealnie nadają się również do sałatek i stanowią przy okazji niebanalną ozdobę.
Smacznego
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 139
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 262
Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam j...
Odsłon: 446
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 210
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 58
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 139
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 262
Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam j...
Odsłon: 446
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 210
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 58
Składniki
Wodę solimy i zagotowujemy w wysokim garnku. Kiedy woda wrze zmniejszamy płonień, żeby woda tylko delikatnie bulgotała. Jajko wbijamy do małej miseczki, albo do szklanki. Łyżką mieszamy wodę tak aby powstał wir na środku garnka i wlewamy do niego jajko. Gotujemy około 3 minuty i wyciągamy za pomocą łyżki cedzakowej.
Stanowią fajny i ciekawy pomysł na śniadanie, zwłaszcza w połączeniu z grzanką i przysmażonym boczkiem. Idealnie nadają się również do sałatek i stanowią przy okazji niebanalną ozdobę. Smacznego
Przepisy Śniadania
Śniadania
Naleśniki z czekoladowym twarożkiem, migdałami i frużeliną truskawkową
Śniadania
Jajka po turecku
Śniadania
Omlet z płatkami owsianymi, cytrynowym serkiem ricotta i pestkami granatu
Śniadania
Jajka po turecku
Naleśniki z czekoladowym twarożkiem, migdałami i frużeliną truskawkową
Pychota:)
Odsłon: 63
Jajka po turecku
Szybka inspiracja śniadaniowa
Odsłon: 347