Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inny sposób na jajko sadzone w awokado. Dzięki zamrożeniu surowych jajek w całości, po rozmrożeniu żółtko pozostaje kremowe i nie rozlewa się, białko nie zmienia swojej struktury. Dzięki temu możemy przygotować jajko sadzone w całkiem nowym wydaniu. Tym razem białko zapiekłam w awokado. Na podpieczonym awokado ułożyłam kremowe żółtko, kawałki łososia z Alaski oraz gałązkę koperku.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2067
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9658
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3338
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6770
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2067
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9658
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3338
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6770
Składniki
Jajka dokładnie myjemy, osuszamy i wkładamy do woreczka strunowego. Wkładamy do zamrażarki co najmniej na 12h, by dobrze zamarzły. Zamarznięte jajka wyjmujemy z zamrażarki, obieramy ze skorupki po 15-30 minutach, aż trochę odmarzną i będzie to możliwe. Obrane jajka przekładamy do miseczki i czekamy, aż całkiem się rozmrożą.
Awokado kroimy na pół. W każdą połówkę awokado wlewamy trochę białka. Posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w 200°C przez 10 minut. Na podpieczonym awokado układamy żółtko, kawałki łososia i koperek. Całość skrapiamy sokiem z cytryny. Ja dodatkowo do awokado podałam podpieczone pomidorki i mini krakersy.