Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inny sposób na jajko sadzone w awokado. Dzięki zamrożeniu surowych jajek w całości, po rozmrożeniu żółtko pozostaje kremowe i nie rozlewa się, białko nie zmienia swojej struktury. Dzięki temu możemy przygotować jajko sadzone w całkiem nowym wydaniu. Tym razem białko zapiekłam w awokado. Na podpieczonym awokado ułożyłam kremowe żółtko, kawałki łososia z Alaski oraz gałązkę koperku.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3014
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3014
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Jajka dokładnie myjemy, osuszamy i wkładamy do woreczka strunowego. Wkładamy do zamrażarki co najmniej na 12h, by dobrze zamarzły. Zamarznięte jajka wyjmujemy z zamrażarki, obieramy ze skorupki po 15-30 minutach, aż trochę odmarzną i będzie to możliwe. Obrane jajka przekładamy do miseczki i czekamy, aż całkiem się rozmrożą.
Awokado kroimy na pół. W każdą połówkę awokado wlewamy trochę białka. Posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w 200°C przez 10 minut. Na podpieczonym awokado układamy żółtko, kawałki łososia i koperek. Całość skrapiamy sokiem z cytryny. Ja dodatkowo do awokado podałam podpieczone pomidorki i mini krakersy.