Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajko gotowane bez skorupki z płynnym żółtkiem.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1178
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5708
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8786
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18255
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1178
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5708
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8786
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18255
Składniki
Wodę z octem i odrobiną soli zagotowujemy. (2 łyżki octu na litr wody) Gdy woda zacznie wrzeć, mieszamy ją łyżką, do środka wiru wlewamy rozbite jajko i gotujemy 2-3 minuty na wolnym ogniu. Po tym czasie wyciągamy jajko łyżką cedzakową i delikatnie odsączamy z wody na np. ręczniku papierowym. Smacznego! :)