Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajko gotowane bez skorupki z płynnym żółtkiem.
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1492
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1118
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 133
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1492
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1118
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 133
Składniki
Wodę z octem i odrobiną soli zagotowujemy. (2 łyżki octu na litr wody) Gdy woda zacznie wrzeć, mieszamy ją łyżką, do środka wiru wlewamy rozbite jajko i gotujemy 2-3 minuty na wolnym ogniu. Po tym czasie wyciągamy jajko łyżką cedzakową i delikatnie odsączamy z wody na np. ręczniku papierowym. Smacznego! :)