Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajko gotowane bez skorupki z płynnym żółtkiem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4936
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9781
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4936
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9781
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1453
Składniki
Wodę z octem i odrobiną soli zagotowujemy. (2 łyżki octu na litr wody) Gdy woda zacznie wrzeć, mieszamy ją łyżką, do środka wiru wlewamy rozbite jajko i gotujemy 2-3 minuty na wolnym ogniu. Po tym czasie wyciągamy jajko łyżką cedzakową i delikatnie odsączamy z wody na np. ręczniku papierowym. Smacznego! :)