Jodło gospodarza to nic innego jak jajecznica na bogato czyli kiełbasa, pieczarki, cebula, pomidor no i jajka wszystko oprószone posiekaną cebulką zieloną.
Jodło gospodarza
Składniki
- jajka 4,
- kiełbasa biała 1,
- pieczarki 3 ,
- pomidor 1,
- cebulka zielona,
- cebula 1,
- sól i pieprz do smaku,
- masło klarowne 2 łyżki,
Składniki
- jajka 4,
- kiełbasa biała 1,
- pieczarki 3 ,
- pomidor 1,
- cebulka zielona,
- cebula 1,
- sól i pieprz do smaku,
- masło klarowne 2 łyżki,

Potrzebne przybory kuchenne
nóż, patelnia, widelec, przykrywka,
Etapy przygotowania
Na rozgrzanym maśle smażymy obraną , pokrojoną w prążki cebulę, podsmażamy do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodajemy obrane pokrojone w pół plasterki pieczarki , smażymy do miękkości pieczarek , następnie dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę białą i podsmażamy dalej, pod koniec dodajemy pokrojony w kostkę pomidor ( można sparzyć i obrać ze skórki) jeszcze chwilę podsmażamy , do całości wbijamy jajka doprawiamy do smaku pieprzem i solą . Podsmażamy pod przykryciem do całkowitego ścięcia jajek, całość oprószamy posiekaną cebulką zieloną. Podajemy z pieczywem.

Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (8)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 145
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 145



Składniki
- jajka 4,
- kiełbasa biała 1,
- pieczarki 3 ,
- pomidor 1,
- cebulka zielona,
- cebula 1,
- sól i pieprz do smaku,
- masło klarowne 2 łyżki,
Na rozgrzanym maśle smażymy obraną , pokrojoną w prążki cebulę, podsmażamy do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodajemy obrane pokrojone w pół plasterki pieczarki , smażymy do miękkości pieczarek , następnie dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę białą i podsmażamy dalej, pod koniec dodajemy pokrojony w kostkę pomidor ( można sparzyć i obrać ze skórki) jeszcze chwilę podsmażamy , do całości wbijamy jajka doprawiamy do smaku pieprzem i solą . Podsmażamy pod przykryciem do całkowitego ścięcia jajek, całość oprószamy posiekaną cebulką zieloną. Podajemy z pieczywem.
Można dodać wytrawne wino, lub po prostu pominąć ten składnik zupełnie.
Super przepis, jak wszystkie Twoje przepisy:-), ale mam pytanie, co można dodać zamiast miodu pitnego?
Na samą myśl leci mi ślinka,na pewno spróbuję bo uwielbiam wołowinę.Do ulubionych!!
A ja dziś bez obiadu i kolacji a tu taki gulasz - poezja. Ugotuję na niedzielny obiadek :) Pozdrawiam
Koniecznie muszę wypróbować taki "śródziemnomorski" gulasz :)