Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 289
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2873
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 289
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2873
Składniki
Mleko podgrzać do temperatury 45 stopni (u mnie mleko z mlekomatu). Do podgrzanego mleka dodać jogurt dokładnie wymieszać. Garnek z mlekiem i jogurtem dobrze zawinąć w koce i odstawić w ciepłe miejsce, żeby bakterie mogły wykonać swoją robotę ok. 10 godzin. Ja wieczorem zrobił jogurt i odstawiłam go do następnego dnia. Jogurt można rozlać do małych słoiczków. Jeżeli chcemy wykonać kolejną porcje jogurtu to dobrze jest zostawić sobie mały słoiczek naszego jogurtu jako starter do kolejnej porcji. Smacznego