Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
różne wersje smakowe wg upodobań :)
Bardzo prosty przepis na zakręcane drożdżówki z budyniem.Miękkie ,puszyste i...
Odsłon: 122
Patison to rodzaj dyni, który początkowo był uznawany za roślinę ozdobną. Dzi...
Odsłon: 1486
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 33
Bardzo prosty przepis na zakręcane drożdżówki z budyniem.Miękkie ,puszyste i...
Odsłon: 122
Patison to rodzaj dyni, który początkowo był uznawany za roślinę ozdobną. Dzi...
Odsłon: 1486
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 33
Składniki
Mleko podgrzać do temperatury 45 stopni (u mnie mleko z mlekomatu). Do podgrzanego mleka dodać jogurt dokładnie wymieszać. Garnek z mlekiem i jogurtem dobrze zawinąć w koce i odstawić w ciepłe miejsce, żeby bakterie mogły wykonać swoją robotę ok. 10 godzin. Ja wieczorem zrobił jogurt i odstawiłam go do następnego dnia. Jogurt można rozlać do małych słoiczków. Jeżeli chcemy wykonać kolejną porcje jogurtu to dobrze jest zostawić sobie mały słoiczek naszego jogurtu jako starter do kolejnej porcji. Smacznego