Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste naleśniki z serem, dzięki kilku dodatkom zyskały niesamowity i zaskakujący smak! Tak podkręcone naleśniki zachwycą nawet bardzo wyrafinowane podniebienia.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Składniki
Naleśniki. Mąkę, mleko, wodę, jajka, kakao, cukier i sól łączymy. Mieszamy całość (najlepiej trzepaczką), aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Ciasto powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietany. Odstawiamy na chwilę, a w tym czasie robimy farsz serowy. Twaróg rozgniatamy widelcem. Dodajemy mascarpone, amaretto i cukier do smaku. Mieszamy dokładnie. Patelnie smarujemy minimalną ilością oleju. Gdy się rozgrzeje wlewamy porcję ciasta naleśnikowego i rozprowadzamy po całej patelni. Kiedy się zarumieni z jednej strony obracamy i smażymy z drugiej strony także do zarumienienia. Usmażone naleśniki odkładamy. Na każdy naleśnik nakładamy porcję twarogu, rozsmarowujemy. Naleśniki rolujemy lub składamy w trójkąty. Przed podaniem dekorujemy sporą łyżką jagód.