Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapachniało świętami :-) przepyszna, aromatyczna, sycąca kaszka. w sam raz na śniadanie, deser lub kolację. ponieważ kaszkę wolę na zimno, zabieram ją jako drugie śniadanie do pracy
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9980
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9980
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Mleko zagotować z solą, kakao i przyprawą do piernika. Kiedy będzie wrzało powoli wsypywac kaszkę, cały czas mieszając aby nie utworzyły się grudki. Gotować na małym ogniu, aż kaszka zgestnieje. Dodać miód i wymieszać. Rozlać do miseczek. Można ułożyć na wierzchu plasterki banana, migdały, rodzynki lub inne ulubione bakalie. Smacznego :-) Przepis zainspirowany blogiem Mirabelki