Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapachniało świętami :-) przepyszna, aromatyczna, sycąca kaszka. w sam raz na śniadanie, deser lub kolację. ponieważ kaszkę wolę na zimno, zabieram ją jako drugie śniadanie do pracy
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 478
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16711
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 403
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 478
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16711
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 403
Składniki
Mleko zagotować z solą, kakao i przyprawą do piernika. Kiedy będzie wrzało powoli wsypywac kaszkę, cały czas mieszając aby nie utworzyły się grudki. Gotować na małym ogniu, aż kaszka zgestnieje. Dodać miód i wymieszać. Rozlać do miseczek. Można ułożyć na wierzchu plasterki banana, migdały, rodzynki lub inne ulubione bakalie. Smacznego :-) Przepis zainspirowany blogiem Mirabelki