Do góry

Śniadania Przepis na:

Kakaowo - orzechowy budyń jaglany

Kakaowo - orzechowy budyń jaglany

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 10901

Dodano:

Odsłon: 250

Pyszny, zdrowy deser lub drugie śniadanie

Składniki

  • kasza jaglana 10 dag
  • mleko 1 i 1/4 szkl.
  • miód 1 łyżeczka
  • banan dojrzały 1
  • kakao 1,5 łyżeczki
  • masło orzechowe 1,5 łyżki
  • ulubione owoce do dekoracji (u mnie maliny)
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kakaowo - orzechowy budyń jaglany

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną należy przepłukać na sitku pod bieżącą wodą i ugotować do miękkości (ok. 15 min.) w mleku. Następnie zmiksować blenderem wszystkie składniki oprócz owoców na gładką masę. Wyłożyć do miseczki, udekorować ulubionymi owocami ( u mnie maliny). Podawać jeszcze ciepły lub przestudzony

  2. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń