Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kanapki, tak podane na pewno będą wszystkim smakować.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 212
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 120
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27936
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 212
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 120
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27936
Składniki
Pasta z buraka: Buraka umyć, owinąć folią aluminiową i upiec do miękkości, ostudzić. Następnie pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do wysokiego naczynia, dodać obrany czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, oliwę z oliwek. Całość rozdrobnić blenderem na gładką masę.
Pasta jajeczna: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać posiekaną cebulę, sól, pieprz, majonez i całość wymieszać.
Chleb posmarować masłem. Nakładać na przemian pastę jajeczną i pastę z buraka. Na środku ułożyć kawałek śledzia i wcisnąć koperek.