Do góry

Śniadania Przepis na:

Kanapki ze śledziem

Kanapki ze śledziem

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 235

Dodano:

Odsłon: 1941

Pyszne kanapki, tak podane na pewno będą wszystkim smakować.

Składniki

  • chleb razowy 4 kromki,
  • śledzie w oleju 1 niewielki filet,
  • masło do smarowania,
  • koperek do dekoracji,
  • Pasta z buraka:
  • burak 1 szt,
  • czosnek 1 ząbek,
  • sok z cytryny 2 łyżki,
  • oliwa z oliwek 2 - 3 łyżki,
  • sól,
  • pieprz,
  • Pasta jajeczna:
  • jajka 3 szt,
  • cebula 1/2 szt,
  • majonez 1 łyżka,
  • sól,
  • pieprz,
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pasta z buraka: Buraka umyć, owinąć folią aluminiową i upiec do miękkości, ostudzić. Następnie pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do wysokiego naczynia, dodać obrany czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, oliwę z oliwek. Całość rozdrobnić blenderem na gładką masę.

  2. Pasta jajeczna: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać posiekaną cebulę, sól, pieprz, majonez i całość wymieszać.

  3. Chleb posmarować masłem. Nakładać na przemian pastę jajeczną i pastę z buraka. Na środku ułożyć kawałek śledzia i wcisnąć koperek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń