Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kanapki, tak podane na pewno będą wszystkim smakować.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85307
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2596
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10041
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4106
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7159
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85307
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2596
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10041
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4106
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7159
Składniki
Pasta z buraka: Buraka umyć, owinąć folią aluminiową i upiec do miękkości, ostudzić. Następnie pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do wysokiego naczynia, dodać obrany czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, oliwę z oliwek. Całość rozdrobnić blenderem na gładką masę.
Pasta jajeczna: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać posiekaną cebulę, sól, pieprz, majonez i całość wymieszać.
Chleb posmarować masłem. Nakładać na przemian pastę jajeczną i pastę z buraka. Na środku ułożyć kawałek śledzia i wcisnąć koperek.