Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kanapki, tak podane na pewno będą wszystkim smakować.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1917
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1608
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2545
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1917
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1608
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2545
Składniki
Pasta z buraka: Buraka umyć, owinąć folią aluminiową i upiec do miękkości, ostudzić. Następnie pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do wysokiego naczynia, dodać obrany czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, oliwę z oliwek. Całość rozdrobnić blenderem na gładką masę.
Pasta jajeczna: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać posiekaną cebulę, sól, pieprz, majonez i całość wymieszać.
Chleb posmarować masłem. Nakładać na przemian pastę jajeczną i pastę z buraka. Na środku ułożyć kawałek śledzia i wcisnąć koperek.