Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kanapki, tak podane na pewno będą wszystkim smakować.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35782
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1231
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6083
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35782
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1231
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6083
        
        
                Składniki
Pasta z buraka: Buraka umyć, owinąć folią aluminiową i upiec do miękkości, ostudzić. Następnie pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do wysokiego naczynia, dodać obrany czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, oliwę z oliwek. Całość rozdrobnić blenderem na gładką masę.
Pasta jajeczna: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać posiekaną cebulę, sól, pieprz, majonez i całość wymieszać.
Chleb posmarować masłem. Nakładać na przemian pastę jajeczną i pastę z buraka. Na środku ułożyć kawałek śledzia i wcisnąć koperek.