Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
karczek wyszedł pyszniutki, ale najlepsza to ta galaretka co się zrobiła wkoło :) mniam
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118549
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8571
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3158
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2363
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118549
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8571
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3158
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2363
Składniki
Karczek umyć. Sól peklową rozpuścić w wodzie. Karczek umieścić w misce i zalać solanką, odstawić na 48h w chłodne miejsce. W garnku podgrzać wodę do temperatury 80 stopni. Karczek włożyć do woreczka foliowego (był w zestawie z szynkowarem) włożyć do szynkowaru, woreczek zakręcić i docisnąć wieczkiem ze sprężyną dociskową, zakręcić i wstawić do garnka z wodą. Gotować w 80 stopniach 2 godziny. Wystudzić szynkowar, wstawić do lodówki najlepiej na noc i wspaniała wędlinka będzie w sam raz na śniadanie :) Smacznego
W ten sam sposób zrobiłam szynkę.