Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
karczek wyszedł pyszniutki, ale najlepsza to ta galaretka co się zrobiła wkoło :) mniam
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424883
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10672
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336950
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424883
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10672
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336950
Składniki
Karczek umyć. Sól peklową rozpuścić w wodzie. Karczek umieścić w misce i zalać solanką, odstawić na 48h w chłodne miejsce. W garnku podgrzać wodę do temperatury 80 stopni. Karczek włożyć do woreczka foliowego (był w zestawie z szynkowarem) włożyć do szynkowaru, woreczek zakręcić i docisnąć wieczkiem ze sprężyną dociskową, zakręcić i wstawić do garnka z wodą. Gotować w 80 stopniach 2 godziny. Wystudzić szynkowar, wstawić do lodówki najlepiej na noc i wspaniała wędlinka będzie w sam raz na śniadanie :) Smacznego
W ten sam sposób zrobiłam szynkę.