Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
karczek wyszedł pyszniutki, ale najlepsza to ta galaretka co się zrobiła wkoło :) mniam
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25930
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3256
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1413
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25930
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3256
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1413
 
         
         
                Składniki
Karczek umyć. Sól peklową rozpuścić w wodzie. Karczek umieścić w misce i zalać solanką, odstawić na 48h w chłodne miejsce. W garnku podgrzać wodę do temperatury 80 stopni. Karczek włożyć do woreczka foliowego (był w zestawie z szynkowarem) włożyć do szynkowaru, woreczek zakręcić i docisnąć wieczkiem ze sprężyną dociskową, zakręcić i wstawić do garnka z wodą. Gotować w 80 stopniach 2 godziny. Wystudzić szynkowar, wstawić do lodówki najlepiej na noc i wspaniała wędlinka będzie w sam raz na śniadanie :) Smacznego
W ten sam sposób zrobiłam szynkę.