Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na śniadaniową jaglankę na słodko. Kasza jaglana jest cennym źródłem witaminy B i E oraz żelaza. Wykazuje właściwości przeciwzapalne, a przygotowana z dodatkiem odpowiednich przypraw rozgrzeje i pomoże wzmocnić odporność.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Kaszę jaglaną wsyp do garnka i podpraż przez kilka minut. Następnie wlej napój roślinny i wsyp przyprawy. Całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie płyn.
Gotową kaszę jaglaną przełóż do miseczki, polej miodem, posyp orzechami i żurawiną.
Jaglankę na słodko możesz przygotować również z sezonowymi owocami.