Do góry

Śniadania Przepis na:

Kasza jaglana z gruszką

Kasza jaglana z gruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11020

Dodano:

Odsłon: 4173

smaczne, pożywne, zdrowe śniadanie, moje II-gie śniadanie do pracy :-)

Składniki

  • Składniki na 2 porcje
  • kasza jaglana 2/3 szkl.
  • woda 1 szkl.
  • mleko 1 szkl.
  • miód 1 pełna łyżeczka więcej lub mniej, do smaku)
  • wiórki kokosowe 1 łyżeczka
  • suszona żurawina 1 czubata łyżka
  • gruszka dojrzała 1 duża
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kasza jaglana z gruszką

Przygotowanie

  1. Kaszę opłukać na sitku gorącą wodą, wsypać razem z wiórkami do mleka z wodą, gotować ok. 20-25 min. na małym ogniu (aż kasza będzie miękka i wchłonie płyn). Lekko przestudzić, dodać miód (ilość w zależności od upodoban), żurawinę i gruszkę pokrojoną w kostkę. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń