Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kasz jaglana na słodko. z karmelizowanymi bananami, migdałami i cynamonem ... pyszne śniadanie na jesienne i zimowe chłody :-)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 941
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23086
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15504
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 941
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23086
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15504
Składniki
Kaszę opłukać na sitku, odcedzić i gotować w osłodzonym cukrem mleku i wodzie, ok. 15 min. Odstawić. Posiekane migdały uprażyć przez chwilę na suchej patelni. Na patelni roztopić masło z miodem i dodać banany pokrojone w półplasterki. Smażyć krótko, na dosyć dużym ogniu, aż się skarmelizują. W międzyczasie doprawić je cynamonem. Banany i migdały dodać do kaszy i delikatnie wymieszać. Jeśli ktoś ma ochotę, można dodać trochę jogurtu naturalnego (ja nie dodawałam). Najlepiej smakuje ciepła. Smacznego :-)