Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kasz jaglana na słodko. z karmelizowanymi bananami, migdałami i cynamonem ... pyszne śniadanie na jesienne i zimowe chłody :-)
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6625
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4550
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327014
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6625
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4550
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327014
Składniki
Kaszę opłukać na sitku, odcedzić i gotować w osłodzonym cukrem mleku i wodzie, ok. 15 min. Odstawić. Posiekane migdały uprażyć przez chwilę na suchej patelni. Na patelni roztopić masło z miodem i dodać banany pokrojone w półplasterki. Smażyć krótko, na dosyć dużym ogniu, aż się skarmelizują. W międzyczasie doprawić je cynamonem. Banany i migdały dodać do kaszy i delikatnie wymieszać. Jeśli ktoś ma ochotę, można dodać trochę jogurtu naturalnego (ja nie dodawałam). Najlepiej smakuje ciepła. Smacznego :-)