Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kasz jaglana na słodko. z karmelizowanymi bananami, migdałami i cynamonem ... pyszne śniadanie na jesienne i zimowe chłody :-)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 281
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5059
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4869
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44984
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 611
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 281
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5059
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4869
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44984
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 611
Składniki
Kaszę opłukać na sitku, odcedzić i gotować w osłodzonym cukrem mleku i wodzie, ok. 15 min. Odstawić. Posiekane migdały uprażyć przez chwilę na suchej patelni. Na patelni roztopić masło z miodem i dodać banany pokrojone w półplasterki. Smażyć krótko, na dosyć dużym ogniu, aż się skarmelizują. W międzyczasie doprawić je cynamonem. Banany i migdały dodać do kaszy i delikatnie wymieszać. Jeśli ktoś ma ochotę, można dodać trochę jogurtu naturalnego (ja nie dodawałam). Najlepiej smakuje ciepła. Smacznego :-)