Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i pożywne śniadanie :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1362
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5883
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8852
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18577
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1362
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5883
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8852
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18577
Składniki
Kaszę zalewamy wodą tak żeby była zakryta i gotujemy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszają. Wodę można delikatnie posolić. Kaszę gotujemy do momentu, aż cała woda się wchłonie. Wtedy podlewamy kaszę mlekiem dodajemy truskawki i pokrojone w kostkę jabłko. Gotujemy aż kasza będzie miękka.
Gotową kasze przekładamy do miseczki. Dodajemy cukier wanilinowy, miód, cynamon i orzechy laskowe. Ja dodałam też jeszcze starte na tarce jabłko.
Całość dekorujemy truskawka i startą na tarce gorzką czekoladą :) Smacznego :)