Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca kasza z owocami, podana na śniadanie na gorąco to świetny początek dnia.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326549
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12102
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5543
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326549
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12102
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5543
Składniki
Kaszę należy dwa razy przepłukać w zimnej wodzie. Następnie zalewamy szklanką wody i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującej kaszy dodajemy obrane i pokrojone w kostkę owoce, (banana skropić sokiem z cytryny), oraz rodzynki. Całość gotujemy na małym ogniu 12-15 minut i gotowe. Jeśli ktoś lubi w wersji słodszej przed podaniem polewamy miodem, ewentualnie dodajemy świeże kiwi. Smacznego.