Śniadania Przepis na:
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Truskawki umyć, osuszyć, usunąć z nich szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki w zależności od wielkości truskawek.
Połowę truskawek włożyć na dno salaterki.
Mleko z cukrem i odrobiną soli zagotować.
Do gotującego się mleka wsypywać powoli kaszę manną, ciągle mieszając, ab nie powstały grudki.
Gotować przez około 3 minuty aż zgęstnieje.
Gorącą kaszę wlać do salaterki na warstwę truskawek.
Na wierzchu ułożyć drugą połowę truskawek i odstawić do wystygnięcia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Maudie 24 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Do dziś uwielbiam :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz