Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie dzieciństwa :)
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 112
Smaki Grecji!
Odsłon: 141
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 452
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 112
Smaki Grecji!
Odsłon: 141
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 452
Składniki
Truskawki umyć, osuszyć, usunąć z nich szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki w zależności od wielkości truskawek.
Połowę truskawek włożyć na dno salaterki.
Mleko z cukrem i odrobiną soli zagotować.
Do gotującego się mleka wsypywać powoli kaszę manną, ciągle mieszając, ab nie powstały grudki.
Gotować przez około 3 minuty aż zgęstnieje.
Gorącą kaszę wlać do salaterki na warstwę truskawek.
Na wierzchu ułożyć drugą połowę truskawek i odstawić do wystygnięcia.