Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię czasami na śniadanie zjeść sobie kaszkę przygotowaną na mleku, jak kiedyś dzieciakom się gotowało. Taka kaszka to pożywne smaczne śniadanie lub smaczny deser na podwieczorek. Można ją również podać z jabłkami startymi na tarce, smakuje pysznie. Polecam
garnek, łyżka, talerze, tarka, nóż,
Składniki
Do garnka z grubym dnem wlać zimne mleko, podgrzewać do zagotowania z cukrem i szczyptą soli. Gdy mleko się zagotuje zmniejszyć płomień gazu i mieszając stopniowo wsypywać kaszkę mannę . Gotować na małym ogniu cały czas mieszając około 3 - 5 minut. tak by nie powstały grudki i kaszka się nie przypaliła. Gotową kaszkę nałożyć na talerze, polać roztopionym masłem, posypać cynamonem. Dodatkowo można nałożyć starte jabłka wymieszane z cukrem i sokiem z cytryny. Smacznego
Śniadanie gotowe. Smacznego