Do góry

Śniadania Przepis na:

Kiełbasa biała z mozarellą

Kiełbasa biała z mozarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 897

Dodano:

Odsłon: 208

Kiełbasę białą parzoną przygotowuje według tradycyjnego przepisu kuchni wielkopolskiej (zapraszam do mojego przepisu „Kiełbasa biała wielkopolska parzona”). Wersja dania z białą kiełbasą zasmażaną bez tłuszczu (w piekarniku) ale za to faszerowaną serem mozarella. Na danie to wpadłam …kiedy pękły mi kiełbasy podczas parzenia.

Składniki

  • Kiełbasa biała parzona (1szt./osobę)
  • Ser mozarella ( z bloku) – po 1 pasku do kiełbasy
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Przygotowane białe kiełbasy nacinam tworząc kieszonkę. Wkładam w nią mozarellę.
    2. Piekarnik nagrzewam do 180 st. C (grill z termo obiegiem) i wkładam kiełbaski.
    3. Piekę na rumiano i tak długo aż ser się rozpuści.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń