Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe błyskawiczne kluseczki z cukrem i płatkami fiołkowymi oraz masełkiem.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy widelcem lub łyżką. Zagotowujemy wodę, solimy ją i kładziemy kluski. Najpierw zanurzamy łyżkę w wodzie, potem nabieramy ciasto wielości 1/3 łyżki i wkładamy do wody. Delikatnie mieszamy kluski i czekamy około 2 minuty od zagotowania. Kluski kładzione wyławiamy łyżką cedzakową, podajemy polane masłem i posypane fioletowym cukrem pudrem i płatkami fiołków.