Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe błyskawiczne kluseczki z cukrem i płatkami fiołkowymi oraz masełkiem.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6019
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6019
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy widelcem lub łyżką. Zagotowujemy wodę, solimy ją i kładziemy kluski. Najpierw zanurzamy łyżkę w wodzie, potem nabieramy ciasto wielości 1/3 łyżki i wkładamy do wody. Delikatnie mieszamy kluski i czekamy około 2 minuty od zagotowania. Kluski kładzione wyławiamy łyżką cedzakową, podajemy polane masłem i posypane fioletowym cukrem pudrem i płatkami fiołków.