Do góry

Śniadania Przepis na:

Klasyczna bruschetta

Klasyczna bruschetta

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 209

Dodano:

Odsłon: 526

Tradycyjne włoskie śniadanie. Lekkie i bardzo smaczne.

Składniki

  • Bułki (5 sztuk)
  • Pomidory malinowe (4 sztuki)
  • Mała cebula
  • Czosnek (2 ząbki)
  • Dużo oliwy
  • Przyprawy (mix ziół, pieprz, sól morska, liście świeżej bazylii)
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Klasyczna bruschetta

Przygotowanie

  1. Bułki kroimy na połówki i obficie polewamy oliwą. Opiekamy około 9-10 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

  2. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy posiekaną cebulę i przyprawy. Mieszamy z łyżką oliwy.

  3. Upieczone grzanki nacieramy czosnkiem. Wykładamy na nie pomidory i powstały sok (dzięki niemu chrupiące na brzegach bułki będą miękkie w środku).

  4. Wszystko razem pieczemy kolejne 6-7 minut i podajemy na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń