Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne włoskie śniadanie. Lekkie i bardzo smaczne.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2891
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 395
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2891
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 395
Składniki
Bułki kroimy na połówki i obficie polewamy oliwą. Opiekamy około 9-10 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy posiekaną cebulę i przyprawy. Mieszamy z łyżką oliwy.
Upieczone grzanki nacieramy czosnkiem. Wykładamy na nie pomidory i powstały sok (dzięki niemu chrupiące na brzegach bułki będą miękkie w środku).
Wszystko razem pieczemy kolejne 6-7 minut i podajemy na ciepło.