Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne włoskie śniadanie. Lekkie i bardzo smaczne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9666
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1150
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11506
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 522
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9666
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1150
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11506
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 522
Składniki
Bułki kroimy na połówki i obficie polewamy oliwą. Opiekamy około 9-10 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy posiekaną cebulę i przyprawy. Mieszamy z łyżką oliwy.
Upieczone grzanki nacieramy czosnkiem. Wykładamy na nie pomidory i powstały sok (dzięki niemu chrupiące na brzegach bułki będą miękkie w środku).
Wszystko razem pieczemy kolejne 6-7 minut i podajemy na ciepło.