Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak z dzieciństwa :) Świetne danie dla maluszków i ich rodziców też ;)
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 51
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Odsłon: 14
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 128
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 56
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 51
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Odsłon: 14
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 128
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 56
Składniki
Rozbić jajko, wymieszać z serkiem i wodą, posolić trochę. Dodać mąkę. Dobrze wymieszać. Ciasto powinno być średnio gęste- trochę gęściejsze niż na racuchy. Ubić na sztywno pianę z białka, delikatnie wymieszać z ciastem. Nabierać łyżką ciasto, kłaść na bardzo lekko osoloną wodę (zrzucając czubkiem noża, albo – jeśli trzeba – zanurzając łyżkę we wrzątku). Kluski wyjmować jakieś 30 –40 sek. po wypłynięciu, odcedzić. Zrobić zasmażkę: na patelni sklarować masło, wsypać bułkę tartą – zrumienić. Polać kluseczki zasmażką. (można też kluski po ugotowaniu wrzucić na patelnię z zasmażką i obtoczyć je w niej). Posypać cukrem. Jeść ze smakiem :)