Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak z dzieciństwa :) Świetne danie dla maluszków i ich rodziców też ;)
Rozbić jajko, wymieszać z serkiem i wodą, posolić trochę.
Dodać mąkę. Dobrze wymieszać. Ciasto powinno być średnio gęste- trochę gęściejsze niż na racuchy. Ubić na sztywno pianę z białka, delikatnie wymieszać z ciastem.
Nabierać łyżką ciasto, kłaść na bardzo lekko osoloną wodę (zrzucając czubkiem noża, albo – jeśli trzeba – zanurzając łyżkę we wrzątku).
Kluski wyjmować jakieś 30 –40 sek. po wypłynięciu, odcedzić.
Zrobić zasmażkę: na patelni sklarować masło, wsypać bułkę tartą – zrumienić.
Polać kluseczki zasmażką. (można też kluski po ugotowaniu wrzucić na patelnię z zasmażką i obtoczyć je w niej). Posypać cukrem. Jeść ze smakiem :)
Racuchy z gruszkami z dodatkiem serka homogenizowanego są bardzo smaczne, lek...
Odsłon: 1354
Przepis dnia
Moje pierwsze w tym roku szparagi upolowane za 9,99! Ponieważ pogoda, jak na...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Pyszne, lekkie danie z cukinią w roli głównej. Nadziewane kaszą jaglaną i wa...
Odsłon: 8572
Pyszne ciasto z jabłkami w wersji z mąki razowej, a na dodatek bez cukru - su...
Odsłon: 8520
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 21
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 25
Przepis dnia
Moje pierwsze w tym roku szparagi upolowane za 9,99! Ponieważ pogoda, jak na...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Pyszne, lekkie danie z cukinią w roli głównej. Nadziewane kaszą jaglaną i wa...
Odsłon: 8572
Pyszne ciasto z jabłkami w wersji z mąki razowej, a na dodatek bez cukru - su...
Odsłon: 8520
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 21
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 25
Składniki
Rozbić jajko, wymieszać z serkiem i wodą, posolić trochę. Dodać mąkę. Dobrze wymieszać. Ciasto powinno być średnio gęste- trochę gęściejsze niż na racuchy. Ubić na sztywno pianę z białka, delikatnie wymieszać z ciastem. Nabierać łyżką ciasto, kłaść na bardzo lekko osoloną wodę (zrzucając czubkiem noża, albo – jeśli trzeba – zanurzając łyżkę we wrzątku). Kluski wyjmować jakieś 30 –40 sek. po wypłynięciu, odcedzić. Zrobić zasmażkę: na patelni sklarować masło, wsypać bułkę tartą – zrumienić. Polać kluseczki zasmażką. (można też kluski po ugotowaniu wrzucić na patelnię z zasmażką i obtoczyć je w niej). Posypać cukrem. Jeść ze smakiem :)
Przepisy Śniadania
Śniadania
Kanapki z awokado i truskawkami
Śniadania
Białe szparagi z jajkiem w koszulce
Śniadania
Grillowany czosnek
Śniadania
Placuszki z truskawkami
Kanapki z awokado i truskawkami
Sezon truskawkowy rozpoczęty! Uwielbiam te owoce bardzo i to nie tylko w słod...
Odsłon: 6
Białe szparagi z jajkiem w koszulce
Nie masz pomysłu na to, jak przygotować szparagi? Zobacz nasz pomysł z jajkam...
Odsłon: 77