Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-02-2022
Delikatne, bardzo smaczne kluseczki. Podać można na słodko lub wytrawnie. U mnie z miodem i pomarańczą. Pycha.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85252
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2540
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9985
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3994
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7109
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85252
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2540
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9985
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3994
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7109
Składniki
W większym kubku rozbełtać jajka. Dodawać stopniowo kaszę mannę, serek z wiaderka i mąkę pszenną cały czas mieszając. Mąki dodać tyle, żeby ciasto było dość ścisłe, ale nie bardzo twarde. W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i olejem rzepakowym. Do gotującej się wody wkładać małe porcje ciasta pobierane łyżką i prowadzone po ściance kubka. Zamaczać łyżkę w wodzie. Kluseczki gotować do wypłynięcia. Wyłowić łyżką cedzakową i wyłożyć na talerzyki. Polać miodem i sokiem z pomarańczy. Oprószyć cynamonem. Ozdobić plastrami pomarańczy. Pomarańcze wcześniej sparzyć wrzątkiem. Smacznego.