Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błyskawicznie, a smakują doskonale. Idealne na śniadanie, słodki obiad czy też na kolację. Kluski kładzione to wyśmienite danie dla dzieci! Polane bułką z masłem i cynamonem rozpływają się w ustach. I chciałoby się ich jeść znacznie więcej. Z podanej ilości wychodzą dwie porcje.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3104
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10333
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 718
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 85
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3104
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10333
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 718
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 85
Składniki
Twaróg kruszymy do miski, banana kroimy w plasterki i całość blendujemy
Do masy dodajemy jajko i mieszamy, a na koniec dodajemy mąkę i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy
W dużym garnku zagotowujemy wodę, lekko ją solimy
Łyżką maczaną w wodzie ( można sobie przygotować miseczkę z wodą) nabieramy ciasto ( ok 1/3 dużej łyżki ) i przy pomocy drugiej łyżki zsuwamy go do gotującej się wody
Kluski gotujemy 3 minuty od wypłynięcia
Odcedzamy łyżką cedzakową i na talerzach polewamy bułką zrumienioną na maśle z dodatkiem cynamonu. Słodzimy do smaku