Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błyskawicznie, a smakują doskonale. Idealne na śniadanie, słodki obiad czy też na kolację. Kluski kładzione to wyśmienite danie dla dzieci! Polane bułką z masłem i cynamonem rozpływają się w ustach. I chciałoby się ich jeść znacznie więcej. Z podanej ilości wychodzą dwie porcje.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 103
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 46
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 103
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 46
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Składniki
Twaróg kruszymy do miski, banana kroimy w plasterki i całość blendujemy
Do masy dodajemy jajko i mieszamy, a na koniec dodajemy mąkę i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy
W dużym garnku zagotowujemy wodę, lekko ją solimy
Łyżką maczaną w wodzie ( można sobie przygotować miseczkę z wodą) nabieramy ciasto ( ok 1/3 dużej łyżki ) i przy pomocy drugiej łyżki zsuwamy go do gotującej się wody
Kluski gotujemy 3 minuty od wypłynięcia
Odcedzamy łyżką cedzakową i na talerzach polewamy bułką zrumienioną na maśle z dodatkiem cynamonu. Słodzimy do smaku