Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błyskawicznie, a smakują doskonale. Idealne na śniadanie, słodki obiad czy też na kolację. Kluski kładzione to wyśmienite danie dla dzieci! Polane bułką z masłem i cynamonem rozpływają się w ustach. I chciałoby się ich jeść znacznie więcej. Z podanej ilości wychodzą dwie porcje.
Polecam.
Odsłon: 398
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 46
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12281
Polecam.
Odsłon: 398
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 46
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12281
Składniki
Twaróg kruszymy do miski, banana kroimy w plasterki i całość blendujemy
Do masy dodajemy jajko i mieszamy, a na koniec dodajemy mąkę i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy
W dużym garnku zagotowujemy wodę, lekko ją solimy
Łyżką maczaną w wodzie ( można sobie przygotować miseczkę z wodą) nabieramy ciasto ( ok 1/3 dużej łyżki ) i przy pomocy drugiej łyżki zsuwamy go do gotującej się wody
Kluski gotujemy 3 minuty od wypłynięcia
Odcedzamy łyżką cedzakową i na talerzach polewamy bułką zrumienioną na maśle z dodatkiem cynamonu. Słodzimy do smaku