Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowe w kilka minut.Doskonałe dla dzieci i dorosłych.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8212
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9978
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4564
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 600
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8212
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9978
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4564
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 600
Składniki
Porcja dla 2-3 osób . W większej głębokiej misce mieszamy serek z jajkami, mąką i solą. W saganku zagotować wodę, dobrze posolić. Najpierw zanurzam łyżkę stołową w gorącej wodzie, potem nabieram 1/3 łyżki ciasta i wkładam do wrzącej wody. Gdy wyłożymy wszystkie kluski, lekko mieszamy a po 2 minutach od ponownego zawrzenia wyjmujemy kluski.
Kluski wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z serkiem, jogurtem lub śmietaną i szczypiorkiem.