Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowe w kilka minut.Doskonałe dla dzieci i dorosłych.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4123
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6478
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13488
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5263
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4123
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6478
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13488
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5263
Składniki
Porcja dla 2-3 osób . W większej głębokiej misce mieszamy serek z jajkami, mąką i solą. W saganku zagotować wodę, dobrze posolić. Najpierw zanurzam łyżkę stołową w gorącej wodzie, potem nabieram 1/3 łyżki ciasta i wkładam do wrzącej wody. Gdy wyłożymy wszystkie kluski, lekko mieszamy a po 2 minutach od ponownego zawrzenia wyjmujemy kluski.
Kluski wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z serkiem, jogurtem lub śmietaną i szczypiorkiem.