Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowe w kilka minut.Doskonałe dla dzieci i dorosłych.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 87
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 77
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 87
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 77
Składniki
Porcja dla 2-3 osób . W większej głębokiej misce mieszamy serek z jajkami, mąką i solą. W saganku zagotować wodę, dobrze posolić. Najpierw zanurzam łyżkę stołową w gorącej wodzie, potem nabieram 1/3 łyżki ciasta i wkładam do wrzącej wody. Gdy wyłożymy wszystkie kluski, lekko mieszamy a po 2 minutach od ponownego zawrzenia wyjmujemy kluski.
Kluski wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z serkiem, jogurtem lub śmietaną i szczypiorkiem.