Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowe w kilka minut.Doskonałe dla dzieci i dorosłych.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1182
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 218
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4293
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1182
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 218
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4293
Składniki
Porcja dla 2-3 osób . W większej głębokiej misce mieszamy serek z jajkami, mąką i solą. W saganku zagotować wodę, dobrze posolić. Najpierw zanurzam łyżkę stołową w gorącej wodzie, potem nabieram 1/3 łyżki ciasta i wkładam do wrzącej wody. Gdy wyłożymy wszystkie kluski, lekko mieszamy a po 2 minutach od ponownego zawrzenia wyjmujemy kluski.
Kluski wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z serkiem, jogurtem lub śmietaną i szczypiorkiem.