Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, proste i szybkie kluski serowe. Ja robię łatwiejszą i chudszą wersję bez masła. Podaję z serkiem waniliowym, czekoladą i cukrem kokosowym.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13325
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14656
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6045
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13325
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14656
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6045
Składniki
Ser rozgniatamy łyżką, metalową łyżką wazową, lub jak kto woli przeciskamy przez praskę. Do roztartego sera dodajemy żółtka, mąkę ok. 140 g. Białka roztrzepujemy z solą, dodajemy do masy. Zagniatamy, ew. dodając trochę mąki, dzielimy ciasto na dwie części. Na dobrze podsypanej mąką stolnicy, formujemy2 wałki i kroimy w paski. W szerokim garnku zagotować wodę. osolić. Do wrzątku wkładamy kluski i gotujemy ok. 2 minuty od wypłynięcia. Kluski wyjmujemy. Na talerz nakładamy warstwę serka, układamy gorące kluski i posypujemy cukrem.