Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, proste i szybkie kluski serowe. Ja robię łatwiejszą i chudszą wersję bez masła. Podaję z serkiem waniliowym, czekoladą i cukrem kokosowym.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 868
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2740
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3203
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 868
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2740
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3203
Składniki
Ser rozgniatamy łyżką, metalową łyżką wazową, lub jak kto woli przeciskamy przez praskę. Do roztartego sera dodajemy żółtka, mąkę ok. 140 g. Białka roztrzepujemy z solą, dodajemy do masy. Zagniatamy, ew. dodając trochę mąki, dzielimy ciasto na dwie części. Na dobrze podsypanej mąką stolnicy, formujemy2 wałki i kroimy w paski. W szerokim garnku zagotować wodę. osolić. Do wrzątku wkładamy kluski i gotujemy ok. 2 minuty od wypłynięcia. Kluski wyjmujemy. Na talerz nakładamy warstwę serka, układamy gorące kluski i posypujemy cukrem.